Jak świeże bułeczki....działania w SP w Porażu.

  • Drukuj

Kanapka to jedna z najbardziej popularnych przekąsek. Jest sposobem na zaspokojenie głodu - w przedszkolu, szkole, podróży czy pracy. Również w domu często zajmuje miejsce ciepłego posiłku, którego nie mamy czasu przygotować. Czy kanapka jest niezbędnym elementem zdrowej diety? Oczywiście, że nie. Niemniej jednak często gości w naszych plecakach jako drugie śniadanie. Uczniowie klasy II postanowili zrobić takie kanapki, na których znajdowałyby się zdrowe produkty. Ogórki kiszone, pomidory, rzodkiewka, sałata to warzywa z gospodarstwa ekologicznego. Masło, ser, szynka i miód również zostały przyniesione od naszych kochanych dziadków, którzy dbają o to by smak dzieciństwa kojarzył nam się z pachnącymi, zdrowymi produktami. Kanapki były przepyszne i chociaż zrobione z chleba zeszły błyskawicznie jak świeże bułeczki.